Heel veel sneeuw - Reisverslag uit Damar, Verenigde Staten van Thomas Emden - WaarBenJij.nu Heel veel sneeuw - Reisverslag uit Damar, Verenigde Staten van Thomas Emden - WaarBenJij.nu

Heel veel sneeuw

Door: Thomas

Blijf op de hoogte en volg Thomas

01 Februari 2007 | Verenigde Staten, Damar

Hallo,
Net nadat ik vorige week heb gezegt dat er niet zo heel veel sneeuw ligt begon het te sneeuwen en te sneeuwen. Het begon rond een uur of 1 s'middags en toen ik naar bed ging was het nog steeds aan het sneeuwen ik denk dat we ongeveer 20 cm sneeuw hadden, ik heb in de sneeuw gespeeld met mijn zusjes tot dat we heel erg koud waren.
Bij de meeste basketbal wedstrijden is er een wedstrijd voor het tweede team en dan speel ik een beetje, maar afgelopen dinsdag hadden we een wedstrijd voor het derde team. De andere exchange student en ik hebben alle bij de hele wedstrijd gespeel. Het waren maar helften van 8 minuten maar ik vond het wel heel erg leuk, ik heb niet gescoord maar iedereen zei dat ik wel goed gespeeld heb. Bij de basketbal wedstrijden waren ook een paar exchange studenten uit duitsland en eentje was een paar keer op ameland geweest. En ze kon een beetje nederlands, ze kon met een duits accent zeggen: appelgebak met slagroom.
Thomas

• 01 Februari 2007 - 08:16

Daan En Peter:

Hier heeft het ook een beetje gesneeuwd Thomas, helaas was de sneeuw heel snel weer verdwenen want zoveel was het nu ook weer niet. Na de sneeuw kregen we veel regen en stormen, helemaal geen leuk weer.Je hebt wel geluk dat je eens een keertje veel sneeuw kunt meemaken, was het ook nog mooi en zonnig weer of van dat grauwe? Had je onze brief gekregen? Als ik het zo hoor kun je goed met je "familie" opschieten, wat vind je van de rest van de maatschappij? Hou je een soort dagboek bij van al je belevenissen? Zoveel vragen, hoop dat je meer kunt vertellen als je weer terug bent; voorlopig, genieten maar van deze unieke ervaring. Liefs, Daan en Peter

• 01 Februari 2007 - 18:19

Het Thuisfront:

Hallo Thomas,
    he, he, daar heb je lang op moeten wachten! Maar nu is het er dan: sneeuw. En volgens de weersvoorspelling gaat het bij jullie misschien weer een beetje sneeuwen. Vorige week is het in Nederland heel even een beetje winter geweest, maar dat is nu alweer voorbij.
    Waar wonen die andere exchange-studenten? Bij jou in de buurt en zie je ze wel vaker? Je hebt een keer geschreven dat er weer een exchange-party gaat komen, weet je daar al meer vanaf?
    Wat leuk dat het goed gaat met het basketballen. Is dat op dit moment de enige sport die je doet? Hebben jullie op school veel sportlessen?
    Heel veel groeten van ons drietjes,
    papa, mama en Frederiek

• 08 Februari 2007 - 13:37

Buurtjes:

Hoi Thomas,
    Even een update over het weer hier: Het sneeuwt hier nu al vanaf ca. 11.00 uur vanmorgen en er ligt al een mooi pak! Dus ook hier is het nu echt winter aan het worden. Helaas is dat volgens de voorspellingen morgen al weer weg door de verwachte regen, maar ok, dat is nu nog niet; dus we genieten nog een paar uur... ;-)
    Geniet nog maar even van je tijd in de US of A, want de helft van die tijd is alweer voorbij gevlogen. Nog maar een paar maanden en dan kunnen we de rest van je verhalen horen...
    Marco, Margreet & Saskia

• 12 Februari 2007 - 21:46

Van Dijkjes:

Hoi Thomas,

Je bent alweer over de helft!!! Nog even en je mag beginnen met het weer ophalen van je Nederlands!
    Ligt er nog sneeuw bij jullie en vriest het nog zo pittig? Heb je daar al geschaatst Thomas? Bij ons is alles O.K. Behalve het afwaaien van onze kraaienkap kunnen we je geen spannende roddels o.i.d. vertellen. Wel heb ik een andere auto, een zwarte metallic polo uit 2000 met rood/zwarte bekleding en een""sportinterieur". Een leuke auto!! Job gaat binnenkort met rijlessen beginnen, oefent theorie examens op de pc. Van de 50 vragen had ik er 10 fout, niet slecht voor mijn leeftijd al zeg ik het zelf. (Je bent dan wel gezakt ...) Mag jij daar wel eens rijden op het"erf"? Hoe gaat het op school Thomas, heb je ook toetsweken, moet je ook een afsluitend examen doen?

Groetjes van ons allemaal Thomas, de van Dijkjes.

Thomas

Als het goed is ga ik vrijdag 29 Augustus naar amerika. Ik ben geplaatst bij een gezin in Damar, dat is een klein plaatsje in Kansas. Ik kom bij een vader en een moeder en bij 3 zussen (16,12 en 9) en een broer (14). De school waar ik naar toe ga ligt in Palco en heet Palco high school. Ik heb er veel zin in en ik zal proberen regelmatig een bericht je achter te laten op deze site. groetjes, Thomas

Actief sinds 03 Juli 2006