Thanksgiving break - Reisverslag uit Damar, Verenigde Staten van Thomas Emden - WaarBenJij.nu Thanksgiving break - Reisverslag uit Damar, Verenigde Staten van Thomas Emden - WaarBenJij.nu

Thanksgiving break

Door: Thomas

Blijf op de hoogte en volg Thomas

26 November 2006 | Verenigde Staten, Damar

Hallo iedereen,
Afgelopen donderdag was Thanksgiving, de broer en zus van mijn vader waren hier en zijn vader en moeder en nog een paar andere mensen, maar ik weet niet waar die vandaan kwamen. Iedereen was hier voor lunch, er was natuurlijk turkey maar ook ham, er waren salades en een heleboel toetjes. Iedereen bleef hier voor het avond eten. We aten hetzelfde als tijdens de lunch maar we stopte het gewoon in de magnetron.
Omdat het nu Thanksgiving break is had ik wat meer tijd om wat foto's te maken: de eerste foto op de website is een foto van de turkey die we hebben gegeten en nee het is niet verbrand maar geroosterd of gerookt. De tweede foto is een foto van het huis waar ik in woon het lijkt niet erg groot maar er is nog een basement onder met een paar kamers, de twee kleine raampjes dicht bij de grond zijn de raampjes van mijn kamer. De derde foto is een foto van de cadilac van mijn zus. De verwarming werkt niet meer goed, de kilometerteller werkt niet meer goed (een week geleden kreeg ze een boete, $96 terwijl ze niet te hard reed volgens de kilometerteller) en de ramen piepen als een gek daarom noemt zij het een piece of shit maar ik vind het een schitterend auto. De volgede foto is een van de schoolbussen die mij elke dag naar school brengt. Dan heb ik een plaatje van een elevator dat zijn de grootse gebouwen hier in de omgeving. Het zijn een stel grote holle pijpen waar de boeren graan in opslaan. Ik ben zelf ook een keer met naar een elevator geweest om graan te dumpen met mijn vader. De volgende foto is een foto van Damar in de verte. Als je goed kijkt kan je de kerk zien en die witte toren is de watertoren. Als je Damar binnen rijd zijn de borden op de zevende foto het eerste wat je ziet: welcome to damar en er is een vlagestok met de amerikaanse vlag. Het bord op de foto daarna is een bord naaste de school, waar een paar aankondigingen op worden gedaan. De een na laatse foto is de auto van paps, hij rijd net zo als veel mensen hier in een pick-up. Het is een Dodge, we rijden er mee door de velden en we jagen koeien er mee op. Dat zwarte dingen op de voorkant is een cattleguard dat is om tegen koeien aan te rijden zonder schade aan de voorkant. En tot slot heb ik een foto van de high-school. Dit is de hoofdingang waar ik elke dag naar binnen ga. Ik heb nog een paar andere foto's maar ik kan maar 10 foto's op internet zetten.
Thomas

• 26 November 2006 - 07:53

Het Thuisfront:

Lieve Thomas,
    ontzettend leuk dat we nu een paar foto's zien, we waren vreselijk benieuwd naar indrukken over je leven in Amerika. Het is wel een beetje zoals we verwacht hadden: heel veel ruimte, grote auto's en huizen die wel groot zijn en maar 1 verdieping hebben. We hopen dat je nog meer foto's gaat plaatsen. Vanuit Nederland zullen we regelen dat je ruimte krijgt voor 100 foto's, zodat je voorlopig weer vooruit kunt.
    Vandaag gaan we naar opa en oma, we nemen je brief mee. Opa is ongelofelijk opgelucht dat alles goed met je gaat.
    Heel veel liefs vanuit Uithoorn,
    papa, mama en Frederiek

• 01 December 2006 - 16:33

Tietia:

Hoi Thomas,
    Hartstikke leuk dat je foto's geplaatst hebt!!!! Hebben we een idee hoe je huidige woonomgeving eruit ziet. Staat de elevator bij het huis, of is het bedrijf buiten het dorp? Heb je eens in de zoveel tijd een exchange students party? Ik zag ook 2 van je zussen op de groepsfoto; hoeveel medestudenten ontmoet je op zo'n party, en dat is dan uit een bepaald gebied? Komen er ook Nederlandse studenten? Kun je weer Hollands praten, maar, misschien ben je je "moers taal" al wel vergeten.....
    Jullie komen daar zo langzamerhand al in kerstsfeer? Heb je ook 14 dgn. vakantie Thomas?
    De vuurwerkblaadjes zijn nog niet uit.....
    Groetjes van ons allemaal,
    Tietia

• 03 December 2006 - 14:53

Janneke:

Ha die Thomas,

Leuk om te lezen en horen dat je het naar je zin hebt. Vorige week zondag bij opa Marianne, Lex en je zusje Frederiek nog gezien en gesproken, gezellig! Opa wordt nu wel erg oud hoor inmiddels 88 jaar, poeh wat een leeftijd he!
    Hier alles goed, vandaag erg regenachtig dus super saai weer, het wordt nu ook zo snel donker, al om half 5 wordt het schemer brr, geef mij maar de zomer of een echte goede winter met veel sneeuw en vorst, heerlijk! Trouwens hoe is het weer bij jou eigenlijk, is het te vergelijken met hier of droog en zonnig en meer zomers dus of ook een echte winter????? Binnenkort kerst, wordt weer lekker eten voor jou met de familie daar denk ik, is maar 1 dag dat ze kerst vieren toch, maar wel met kadootjes en de hele mik mak en alle toeters en bellen!!!!!
    Okay mister I have to go now, dinner is almost ready so bye bye, take care and lots of fun!
    Big hug.
    Janneke